أوريفليم عالم الجمال

منتدى نسائى للتعريف بشركة أوريفليم العالمية وتسجيل الاشتراك فيها من مصر والسعودية
 
الرئيسيةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
تنبيه هام / لأننا نطمح الى النجاح ولا نريد البعد عن الله فنرجو من الساده الأعضاء عدم وضع صور نساء فى التوقيعات أو الصور الرمزية حتى لا يتم حذفها أما الموضوعات فيجب طمس الصور قدر المستطاع .... مع تحيات ادارة المنتدى

شاطر | 
 

 الحواوشى على الطريقة المصرية (بالتفصيل الملل )

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
omhna
مشرفة
مشرفة


عدد المساهمات : 212
تاريخ التسجيل : 06/03/2010

مُساهمةموضوع: الحواوشى على الطريقة المصرية (بالتفصيل الملل )   الثلاثاء مايو 04, 2010 10:14 pm

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
النهاردة هعملكم الحواوشى على الطريقة المصرية
على بركة الله نبتدى
المقـــــــــــــادير
لحم مفروم (الكمية حسب عدد الافراد ويمكن قياسها افتراضى بعينك يعنى)
2 بصلة متوسطة الحجم مقطعة قطع صغيرة
2 حبات طماطم كبيرة
فلفل رومى - فلفل حار (حسب الرغبة)
برغل (مش عارفة هو اسمة ايه بالخليجى بس هو شبه القمح )
بقدونس+شبت
ملح + فلفل + كمون + جوزة الطيب + بهارات ========== يعنى حسب رغبتك انتى
خبز اسمر (بلدى)

الطريــــــــقة
ينقى البرغل ويغسل جيدا ويُنقع فى ماء مدة لا تقل عن 3 او4 ساعات ثم يصفى ويوضع فى مصفاة ونضعة فى الشمس او الهواء كى يجف تماما.

يخلط اللحم مع البصل مع المقادير كلها ويقطع البقدونس + الشيبت ويوضع معهم وطبعا البرغل

نجيب العيش ونفتحة من فوق فتحة بسيطة زى العيش الكايزر ونضع فى كل رغيف كمية مناسبة من الخلطة كلها (مقدار حفنة يدك )

نلف كل رغيف بالورق الفويل او الورق الابيض كل واحد لوحدة

نضعة فى الفرن فى درجة حرارة 180 درجة لمدة 45 دقيقة

بعد خروجة من الفرن نفك ورق الفويل (القصدير ) ونقسم الرغيف حسب رغبتنا الى اربع او نصفين
ويقدم مع سلطة الطحينة

ملحوظة :
فى ناس بتحب الاول تعصج اللحمة مع البصل والفلفل بس انا بفضل انه كل يوضع (نى فى نى) علشان العيش ياخد الطعم بتاعت اللحمة ويتشربة مش يبقى مجرد ساندويتشات وخلاص

وبالهنا والشفا

لا تنسونى من صالح دعواتكم
:1 (26): :1 (9): :1 (26):
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سمية محمد
مديرة المنتدى
مديرة المنتدى
avatar

عدد المساهمات : 1057
تاريخ التسجيل : 25/02/2010
العمر : 34
الموقع : مصراوية

مُساهمةموضوع: رد: الحواوشى على الطريقة المصرية (بالتفصيل الملل )   الثلاثاء مايو 04, 2010 11:08 pm

ربنا يجازيكى كل خير ياأم هنا

تسلم ايدك بجد

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ التوقيع ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://oriflame.alafdal.net
حياتك احلى
عضو نشيط
عضو نشيط


عدد المساهمات : 51
تاريخ التسجيل : 13/05/2010

مُساهمةموضوع: رد: الحواوشى على الطريقة المصرية (بالتفصيل الملل )   الأربعاء يونيو 16, 2010 10:55 am

الله يهنيكى يا حبيبتى
بعمل الطريقتين ساعات اعصج اللحمه وساعات لا
انا بموت فيه نى فى نى طعم تانى عندك حق
لكن مش بضيف برغل غيه
وهو اسمه ف الخليج برغل برده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الحواوشى على الطريقة المصرية (بالتفصيل الملل )
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
أوريفليم عالم الجمال :: المنتديات المتنوعة :: المطبخ العربى-
انتقل الى: